Over Free Future College

Free Future College werd in 2020 voor de eerste keer georganiseerd in het kader van 75 jaar vrijheid. Talloze leerlingen van diverse scholen uit de gehele provincie Gelderland kwamen vier dagen bij elkaar om vrijheid te vieren en onvrijheid te herdenken.De leerlingen volgden onder andere workshops spoken word, bedachten wat ze mee zouden nemen als ze vannacht moesten vluchten, maakten een magazine met talloze interviews, gingen in gesprek met de 11e Luchtmobiele Brigade of kozen voor een make-over bij dragqueen Miss Valentina. 

Vanwege het grote succes in 2020 en het nog grotere belang van het thema vrijheid vs. onvrijheid, zal ook dit jaar weer een uitgebreid programma worden geboden aan middelbare scholieren. Daarnaast is het programma uitgebreid met een zeer divers, aantrekkelijk en actueel avondprogramma voor iedereen die interesse heeft. Deze avonden zijn er dus ook voor jou! Bestel je gratis toegangsbewijzen voor het avondprogramma hier. 

Waarom Free Future College?

Tijdens Free Future wordt programma geboden aan de hand van acht thema’s:diversiteit, migratie, mensenrechten, acceptatie, vrijheid van meningsuiting, veiligheid, seksuele vrijheid en economische vrijheid.

We plaatsen continue vrijheid ten opzichte van onvrijheid. We vertalen de onvrijheid van WOII naar de huidige tijd, de tijd waarin Oekraïne in oorlog is en mensen uit Syrië en Rusland vluchten. We veroordelen niet, maar willen wel begrijpen en leren. We delen kennis en maken ruimte voor begrip. We bezien onze machteloosheid en reflecteren op wat we wel kunnen doen.We grijpen terug op voorbeelden uit het verleden, bezien waar we nu zijn en hoe dat voelt, en bespreken wat we willen en waar we van dromen of waar we bang van worden. We herdenken, en realiseren tegelijkertijd de mogelijkheid voor het formuleren van een ambitie. We geven handvatten om woorden te vinden, om gesprekken te voeren en met elkaar te delen. 

Wat is Free Future College?

Diversiteit

Hashtag

Mensenrechten

Seksuele Vrijheid

De Verbinding

Migratie

Economische Vrijheid

Veiligheid

Acceptatie

Magazine 2020

Bekijk hieronder het Free Future Magazine van 2020!

Mede mogelijk gemaakt door: