Over Free Future College

Free Future College werd in 2020 voor de eerste keer georganiseerd in het kader van 75 jaar vrijheid. Talloze leerlingen van diverse scholen uit de gehele provincie Gelderland kwamen vier dagen bij elkaar om vrijheid te vieren en onvrijheid te herdenken.Dit jaar wordt Free Future College voor de derde keer georganiseerd en leerlingen gaan tijdens een dagprogramma onder andere aan de slag met workshops spoken word, bedenken wat ze mee zouden nemen als ze vannacht moesten vluchten, maken een magazine met talloze interviews, gaan in gesprek met de 11e Luchtmobiele Brigade of kiezen voor een make-over bij dragqueen Miss Valentina. Niemand minder dan Splinter Chabot zal deze dagen hosten.
Wil je meer informatie over dit dagprogramma of wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar c.meurs@delindenberg.com.

Sinds 2022 is Free Future College uitgebreid met een avondprogramma. Een zeer divers, aantrekkelijk en actueel programma voor iedereen die interesse heeft.
Vier avonden, vier sprekers. Deze avonden zijn er dus ook voor jou!
Bestel je toegangsbewijzen voor het avondprogramma hier.

Waarom Free Future College?

Tijdens Free Future wordt programma geboden aan de hand van acht thema’s:diversiteit, migratie, mensenrechten, acceptatie, vrijheid van meningsuiting, veiligheid, seksuele vrijheid en economische vrijheid.

We plaatsen continue vrijheid ten opzichte van onvrijheid. We vertalen de onvrijheid van WOII naar de huidige tijd, de tijd waarin Oekraïne in oorlog is en mensen uit Syrië vluchten. We veroordelen niet, maar willen wel begrijpen en leren. We delen kennis en maken ruimte voor begrip. We bezien onze machteloosheid en reflecteren op wat we wel kunnen doen.We grijpen terug op voorbeelden uit het verleden, bezien waar we nu zijn en hoe dat voelt, en bespreken wat we willen en waar we van dromen of waar we bang van worden. We herdenken, en realiseren tegelijkertijd de mogelijkheid voor het formuleren van een ambitie. We geven handvatten om woorden te vinden, om gesprekken te voeren en met elkaar te delen. 

Wat is Free Future College?

Diversiteit

Hashtag

Mensenrechten

Seksuele Vrijheid

De Verbinding

Migratie

Economische Vrijheid

Veiligheid

Acceptatie

Magazine 2023

Bekijk het Free Future Magazine van 2023!